STAHLBEN s.r.o.
Dnes je středa, 24.4.2024

Ochranné kukly ESAB F&G

ESAB představuje řadu kukel F&G: F20, G30, G40 a G50, které se díky použití odklápěcího zorníku výborně hodí ke svařování, řezání a broušení. Řada F&G je univerzální nabídkou kukel – od jednoduché kukly F20 s vysokým stupněm ochrany přes univerzální G30 až po velké vnitřní zorníky kukel G40 a G50. Všechny modely jsou nabízeny také ve verzi "pro Air" s možností připojení respirační jednotky ESAB PAPR (Powered Air Purifying Respirator).

Kukla F20 je kukla s fixním zatmavením, jejíž lehká konstrukce a kvalitní hlavový kříž tvoří základ řady F&G. Kukla F20 má clonu zorník z minerálního skla se zatmavením DIN 10 a je k dispozici s průzory o rozměrech 60 x 110 mm nebo 90 x 110 mm. Je-li odklápěcí zorník zdvižený, ochranu obličeje zajišťuje plastové krycí sklo.

Kukla G30 je vhodná jak pro svařování, tak broušení. Kukla G30 má velký vnitřní zorník 155 x 170 mm a vnější odklápěcí zorník, což uživatelům umožňuje zorníky kombinovat a vytvářet si různé úrovně zatmavení.

U odklápěcích a vnitřních skel, které jsou vyměmitelné, je několik různých stupňů tmavosti, takže si uživatelé mohou vytvořit své vlastní úrovně zatmavení. U vnitřních skel existují možnosti světlejšího odstínu DIN 2, 3 a 5 a u vnějšího skla pak zatmavení DIN 5, 8 a 10.

Například pro přechod mezi řezáním plazmou a svařováním si mohou uživatelé zvolit vnitřní i vnější clonu s tmavostí DIN 5 a jejich kombinací pak dostanou tmavost DIN 10. Pro svařování je vhodný vnější odklápěcí zorník se zatmavením DIN 10 a průhledné vnitřní sklo, při broušení se pak zdvihne zorník a brousí se s průhlednou clonou. Vnější zorník navíc plně nekryje vnitřní průzor a umožňuje tak malý průhled k nastavení svaru. Jakmile je nastaven, jeho sledování vyžaduje pouze lehké sklopení hlavy ke svařování s kombinovaným zatmavením.

Kukla G40 obsahuje velký, průhledný vnitřní průzor. Má v odklápěcím zorníku z minerálního skla fixní tmavost DIN 10 a nabízí dvě možnosti průzoru o rozměrech 60 x 110 mm nebo 90 x 110 mm.

Kukla G50 má v odklápěcím zorníku samostmívací filtr (ADF) o velikosti 97 x 47 mm napájený solárním článkem, který přizpůsobuje zatmavení na stupeň DIN 9 až 13.

Tyto robustní, odolné kukly splňují nebo i překračují všechny platné bezpečnostní normy. Jsou určeny k použití v drsných podmínkách, kde se svařuje, řeže a brousí. Jsou proto dokonale univerzální a nabízejí dostupnou možnost pro ty uživatele, kteří nepotřebují utrácet příliš peněz za svařovací kuklu nejvyšší kategorie.


Produktový list ESAB F&G ke stažení »

KONTAKT:

Stahlben s.r.o.
B. Němcové 660, CZ-38801 Blatná


info@stahlben.cz
www.stahlben.cz


Zobrazit polohu na mapě »